Login:       

Testimonials


"Wat mijn leven ingewikkelder maakte, was dat ik het erg moeilijk had om mijn 'emoties in vakjes te stoppen'. Ik werd heel vaak droevig of slechtgezind zonder de reden ervan te weten. Ik gebruikte dus bepaalde emoties op verkeerde momenten en dat bracht zowel mij als de mensen in mijn omgeving in de war. Daarnaast had ik op dat moment ook een hele slechte band met mijn moeder. We begrepen elkaar niet, spendeerden geen tijd samen, spraken elkaar dus ook niet veel,...en ik voelde me vooral genegeerd. Doordat ik een tekort aan affectie en genegenheid ondervond, probeerde ik die bij mijn vriend toch te verkrijgen. Dit had echter een averechts effect, want hij had daar niet zo veel behoefte aan als ik (later bleken daar meer specifieke onderliggende redenen voor te zijn).
Via een goede vriendin ben ik dan, samen met mijn vriend, bij Bart terechtgekomen. Ik moet nu wel toegeven dat ik in het begin een beetje vooroordelen had, omdat dit de eerste keer in mijn leven was dat ik hulp zocht op dit niveau, maar tegelijkertijd stond ik er ook heel erg open voor.
In de eerste plaats vond ik de eerste sessie gezellig. We werden hartelijk ontvangen, maar ik voelde me toch onwennig en onzeker. Ik moest eerst uitleggen waar ik mee zat en toen begon Bart 'te voelen' (drukken) op verschillende energiepunten (en die punten vormen een lijn)op mijn lichaam. Het bleek dat ik problemen had op mijn moederlijn, en dat verklaarde mijn slechte band met haar. Ik had ook geen middenhart: 'een plekje' in je lichaam dat je een gevoel van geborgenheid en genegenheid geeft, en dat verklaarde ook mijn nood aan knuffels en aandacht. Bart heeft die problemen zoveel mogelijk proberen weg te werken en terwijl hij dat doet, voel je echt de energie door je lichaam stromen. Bij de aanzet tot mijn middenhart voelde ik me wegglijden en kreeg ik een warm gevoel vanbinnen. Het is vooral die ervaring die mij overtuigd heeft van de kracht van energie.
Na een paar maanden voelde ik me al stukken beter. Ik kan nu mijn emoties veel beter plaatsen, want de keren dat ik nog triestig of boos geweest ben zonder reden zijn heel schaars. Ik begrijp nu waarom mijn band met mijn moeder zo slecht is (het probleem ligt namelijk ook bij haar) en de band tussen mij en mijn vriend is veel sterker geworden. We begrijpen elkaar beter en kunnen nu rekening houden met elkaars gevoelens en behoeften.
Ik leef ook veel bewuster en mijn leven is er rijker op geworden. Ik blijf aan mezelf werken en ik kijk altijd uit naar die speciale dag waarop ik terug bij Bart op bezoek ga. Ik wil hem nog even heel erg bedanken voor alles. Hij is een heel speciaal iemand." Ik vind het echt geweldig hoe jij ons hebt kunnen helpen, mijn leven is er veel rijker en bewuster op geworden. Dus hierbij: heel heel erg bedankt.

Groetjes,
Eve

Op mijn 24 jaar heb ik de eerste keer rugklachten gekregen. Na onderzoek in het ziekenhuis werd een aangeboren afwijking vastgesteld. De te volgen behandeling bestond uit 20 beurten kinesist (zonder resultaat), vooral rugsparend werken (wat makelijker gezegd is dan gedaan) en vervolgens het dragen van een corset om de rug te steunen (omdat de kinesie oefeningen geen resultaat gaven). Zo heb ik dan maar verder aangemodderd met ups en downs en regelmatig pijnmedicatie om de steeds erger wordende pijn te verzachten. Op mijn 54 jaar zijn mijn klachten systematisch beginnen verergeren. Een recent onderzoek bevestigde de achteruitgang van mijn rug met nog leeftijdsgebonden osteoporose erbij. De klachten werden erger en erger tot ik zelfs mijn linker been achter me aan moest slepen als ik me wilde verplaatsen. Dit kreeg de mooie term uitvalsverschijnselen met zich mee maar daarmee waren mijn pijnklachten en dagelijkse ongemakken niet verholpen. Het is in deze periode dat ik voor de keuze stond om opnieuw dezelfde weg af te leggen zoals ik reeds mijn hele leven had gedaan, weer kine en medicatie enz.. (dit ritueel was ik wel echt beu), of eens alternatief te experimenteren. Op aanraden van een vriendin heb ik dan toch de stap maar gezet en heb een afspraak gemaakt bij Bart. Na de eerste behandeling had ik het gevoel dat er toch iets aan het gebeuren was in mijn lichaam desondanks het feit dat de klachten niet volledig weg waren. Na de tweede behandeling waren de zo vervelende uitvalsverschijnselen verdwenen. Mijn levenskwaliteit is er sindsdien sterk op verbeterd. De vroeger zo dominant en constant aanwezige pijn zit nu veel meer op de achtergrond. Ik kan nu mijn dagelijkse werk in het huishouden terug uitvoeren op mijn tempo zonder al te veel pijn. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet naar het alternatieve en hoop dat mijn verhaal anderen kan helpen om de drempel te overwinnen. Hartelijk bedankt Bart !!!

Veel liefs,
Mevr M.

Tengevolge van een autoongeval loop ik reeds geruime tijd te sukkelen met mijn rug.Wanneer ik zware inspanningen moet leveren verkrampt mijn onderrug en krijg ik het gevoel dat ik mij amper kan bewegen. Na de eerste behandeling bij Bart kon ik mij terug normaal bewegen. Ik ben nog wel enkele malen opnieuw geweest en ik moet toegeven dat het allemaal nieuw was voor mij om op een alternatieve manier te worden behandeld, maar wat het belangrijkste is HET HELPT.

De combinatie van Shiatsu met Hot lava stones dwingt de spieren terug te ontspannen en doordat deze ontspannen gaat de pijn ook weg.

Ik stond er eerst ook weigerachtig tegenover maar nu . . . geen andere vormen meer van kinesistherapie of rugbehandelingen slechts één adres BART

Bedankt om de tijd die je voor me had je hebt me echt geholpen.

Tengevolge van een werkongeval ben ik beginnen sukkel met een hernia. Ik ben hiervoor tot tweemaal toe onder het "mes" gemoeten met nog steeds een teleurstellend resultaat. Na de tweede operatieve ingreep bleef ik contstant last ondervinden van problemen terhoogte van de onderrug en mijn heupen. Het gevoel alsof ik niet volledig kon bewegen en eerder met een blokkage rondliep, bukken was enorm lastig en echt blijven rechtop staan was een hele inspanning. Ik heb toen Bart leren kennen en die heeft mij te verstaan gegeven dat als ik voldoende gerecupereerd was hij mij verder kon behandelen zodat mijn herstel vlotter zou verlopen. Eerlijk gezegd geloofde ik er niet echt in omdat ik reeds vele beurten kinesistherapie en rugschool achter de rug had. Bart heeft me toch kunnen overtuigen dat proberen geen kwaad kon en dat het zeker geen kwaad zou kunnen. En zoals men zegt alle beetjes helpen, ben ik met een klein hartje en zonder veel hoop in behandeling gegaan bij Bart. Na de eerste behandelingen begon in een merkelijk verschil te voelen en begon ik mij soepelder te kunnen bewegen. De behandeling, een combinatie van shiatsu (een drukpunt techniek waarbij bepaalde zenuwpunten worden behandeld) en hotlavastones (massagetechniek met hete stenen) heeft er effectief voor gezorgd dat mijn pijnen merkelijk verminderden en dat mijn bewegingen in de mate van het mogelijke vlotter werden. Had ik eerder geweten over deze technieken, had ik zeker veel vroeger bij Bart in behandeling gegaan. Het is zoals het spreekwoord zegt "onbekend is onbemint" Bedankt Bart voor de goede raad en de moeite die je hebt gedaan.

F.H.


 Nodens BVBA - Heikant 16, 2590 Berlaar - 015/24.38.27 - 0475/44.47.38