Login:       

Analyses


Basisscreening Darm

We lichten hier de basisscreenung darm toe. Dit onderzoeksprogramma is speciaal samengesteld om een totaal beeld te krijgen van de microbiele gastro intestinale en immuniteits toestand van de patient. Een eerste screening moet alle mogelijke invalshoeken even aftoetsen zodat een totaal beeld kan worden gevormd. De mogelijke triggers of een oorzakelijk verband kan dan worden gevonden in aftoetsing van de klachten en of de symptomen van de patient.

De basisscreening darm is een ontlasting onderzoek dat een samenstelling is van los aan te vragen parameters. Deze feces test bevat de volgende parameters :

  • Feces Programma
  • Alpha 1 Antitrypsine
  • Beta Defensine 2
  • sIgA
  • Virulente Factoren
  • EPX
Elke parameter lichten we kort toe hieronder zodat het doel en de samenhang van alle parameters duidelijker worden:

Feces Programma

Het fecesprogramma is een verzameling van diverse kwantitatieve (hoeveelheid) metingen we onderscheiden enkele groepen. De transiente (pot. patoghenen) en de residente (wandvaste) darmflora vormen een belangrijk deel van de uitslag, elke bacterieen groep heeft zijn specifieke eigenschappen en hebben specifieke taken. Bij de residente flora kunnen we drie groepen onderscheiden volgens hun leefmilieu. De eerste groep is de aerobe groep deze bestaat uit de E. Coli en de Enterococcus fecalis. deze beiden hebben een dubbele belangrijkheid : Ze zijn antigeen presenteerend (immuuntraining) en ze zorgen samen met de Microearofiele groep voor een anaeroob milieu. De microaerofiele groep bestaat uit diverse stammen van Lactobacillen. De laatste groep is de anaerobe groep en deze bestaan uit diverse stammen van Bifido bacterieen . Mycologie (Candidas (gisten) en Aspergili (schimmels)) worden ook weergegeven. Als er een gist of schimmel aanwezig is in het sample geven we automatisch de specifieke stamsoort aan in de uitslag en ook zijn kwantitieve aanwezigheid. Deze laatste is vooral belangrijk voor de te nemen therapie keuze (duurtijd behandeling en product keuze kunnen hierdoor individueel worden aangepast, Als laatste stukjes van het fecesprogramma tref je nog de Ph waarde en de onverteerde macro elementen (Eiwitten, vetten en koolhydraten) aan.

WEBSITE NOG ONDER CONSTRUCTIE !De SKB Test

Bekijk onze afname instructie video :

uploads/file/SKB-test.wmv

 Nodens BVBA - Heikant 16, 2590 Berlaar - 015/24.38.27 - 0475/44.47.38